Europska unija

Europska unija
Zajedno do fondova EU

Povratak na stranicu CS France

Pedisystems – otirači za javne objekte

PEDISYSTEM® otirači namijenjeni za javne objekte sa velikom frekvencijom prolaza. Šest osnovnih serija sa više od 20 modela i izvedbi mogu zadovoljiti sve zahtjeve investitora. Proizvodi su ekstremno otporni na habanje, tako da je odnos kakvoće i cijene obzirom na dugotrajnost i izvrsne sposobnosti zadržavanja prljavštine izuzetno povoljan.

C/S Pedisystems® osmišljava učinkovitu zaštitu podova u cijelom objektu i umanjuje unošenje prljavštine i vlage na cipelama i točkićima kolica internog transporta. Primjenom odgovarajućeg otirača u pojedinim zonama na ulazima znatno se umanjuju rizici oštećenja podnih obloga.

Zona 1 – Vanjski dio objektra
Neposredno prije ulaza u objekt, otirač mora odstraniti grubu prljavštinu i blato

Zona 2 – Ulaz u samom objektu
Otirač omogućava daljnje skidanje prljavštine sa cipela

Zona 3 – Tepison sa posebno velikim učinkom čišćenja i upijanja vlage
U području recepcije i foyera sa cipela skida ostatke prljavštine i vlage koji nisu odstranjeni nakon prolaza iz zone 2. Takav tepison je učinkovita zaštita unutar objekta n.pr. kod prijelaza iz proizvodne zone i zonu uredskih prostora

Zona 4 – Prostirka
U pojedinim zonama sa povećanim rizikom onečišćenja – ulazi u dizala, područja kod automata za izdavanje jela i pića i sl. – je postavljanje prostirke vrlo korisno

Preporuka za odabir veličine otirača
Prema važećim normativima BS 7953 preporuča se minimalna dužina otirača gledajući u smjeru kretanja od 2,1m. Mnogi eksperti međutim su mišljenja, da se optimalna zaštita interijera od čestica kvarcnog pijeska koji se unosi sa cipelama u objekt osigurava sa otiračem dužine od 6 metara. Poznato je da gotovo nitko ne briše cipele kod ulaza u javne objekte. Optimalna je primjena odgovarajućih otirača po kojima osoba samo hodajući bez brisanja odstrani gotovo svu prljavštinu. Čestice kvarcnog pijeska najviše uništavanju glazuru keramičkih pločica ili površinu kamena kao i lak na parketima. Problem unošenja blata i vlage na tekstilne podne obloge u objektu i potreba za njihovim učestalim čišćenjem, se u velikoj mjeri rješava sa korištenjem kvalitetnih otirača.

Dobra zaštita od unošenja prljavštine predstavlja veliku uštedu kod troškova čišćenja interijera i obnavljanja i zamjene podnih obloga.

Nabavka C/S PEDISYSTEM otirača je jednokratni trošak i dugoročna ušteda

Galerija

Download PDF

Saznajte više o Pedisystems otiračima za javne objekte u PDF datotekama.

Katalog Pedisystems – otirači za javne objekte PDF

Koncept zona PDF

Copyright Sklad profili 2019. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica: Netlex