Europska unija

Europska unija
Zajedno do fondova EU

Povratak na stranicu CS France

Airfoil – zaštita od sunca

AIRFOIL® profili za zaštitu od sunca svrstavaju se u sam svjetski vrh glede kakvoće. Profili eliptičnog oblika širine od 100mm do 430mm uz odgovarajuće prihvatne elemente za montažu na fasade pružaju mogućnost pripreme projekata.

Multinacionalna kompanija C/S Construction Specialities osnovana je 1948. godine i prvi poslovi su bili ugovori sa američkim ministarstvom obrane za isporuku profila za zaštitu od sunca koji sada kao brand c/sairfoil® naročito na američkom tržištu, predstavljaju sinonim za profile za zaštitu od sunca. Na području Republike Hrvatske udomaćio se za profile sa takvom funkcijom naziv brisolei. Tvornica C/S FRANCE S.A. u sustavu grupe CS proizvodi nekoliko vrsti aluminijskih profila:

Površinska obrada

  1. Neobrađena površina
  2. Eloksiran aluminij boja natur
  3. Lakirana – elektrostatski nanošenje boje – izbor prema RAL-u

Profili se isporučuju u dužinama od 4 i 6 metara. Kod većih narudžbi moguća je isporuka profila u dužinama prema zahtjevu kupca.
Dimenzije standardnih eliptičnih profila c/sairfoil® : 100x20mm; 150x30mm; 200x38mm; 270x50mm; 320x53mm; 380x66mm; 430x70mm.

Dimenzije c/sairfoil lux® eliptičnih profila sa ugrađenom LED rasvjetom 203x38mm
Dimenzija c/sairfoil LB® eliptičnih akustičnih profila 320x50mm.

Otpornost profila na jačinu vjetra su ispitivani zračnom tunelu francuskog vojnog instituta. Poseban predmet narudžbe je velik izbor spojnih elemenata kojima se profili spajaju na čelične nosače za učvršćenje na fasade, bočni završni poklopci, fleksibilni spojevi koji onemogućavaju deformiranje dugačkih profila uslijed zagrijavanja sunčanim zrakama. Spojni elementi su pretežno izrađeni od INOX-a, a neki od aluminija. U katalogu su vidljive mogućnosti spajanja. Čelične lamele – spoj prihvatnih elemenata i fasade nije predmet isporuke CS FRANCE S.A. Ekonomičnija je izrada na domaćem tržištu.

Osnovna funkcija akustični profili je zaštita od sunca i dodatna funkcija je upijanje buke kod objekata zračnih luka, garaža i ostalih objekata na koje utiče vanjska buka.

Profili c/sairfoil lux® koji imaju ugrađene LED diode po danu imaju funkciju zaštite od sunca a noću rubovi osvijetljenih profila u nekoliko boja predstavljaju izuzetno atraktivan arhitektonski efekt. U profilu dužine 2,7m je ugrađeno je 20 LED dioda sa ukupnom potrošnjom 9,6W ugrađen je tarnsformatora tako da sistem funcionira sa naponom od 12V. Profil dužine 4m ima 30 LED dioda. Izbor standardnih boja: bijela, crvena, plava, zelena i žuta.

Tvornica C/S FRANCE S.A. može biti partner koji će isporučivati kvalitetan repromaterijal tj. c/sairfoil® profile i prihvatne elemente domaćim tvrtkama koji će preuzeti daljnju obvezu izrade kompletnog sistema zaštite od sunca i montaže na objekt.

Galerija

Download PDF

Saznajte više o Airfoilu u PDF datotekama.

Katalog Airfoil 1 PDF

Katalog Airfoil 2 PDF

Airfoil LUX profili sa led rasvjetom PDF

Airfoil Opći podaci PDF

Copyright Sklad profili 2019. Sva prava pridržana.

Izrada web stranica: Netlex